четвъртък, 3 март 2011 г.

Фън Шуй


Талисмани за любов според Фън Шуй


Всяка култура си има своите амулети и талисмани. Подковата, например, у нас е талисман за късмет в дома.
 Талисмани за любов според Фън Шуй
Хората в наши дни пътуват по целия свят, а това е причина културите да проникват една в друга. Затова днес ние имаме достъп до талисманите и амулетите по целия свят, а едни от най-популярните са талисманите за любов на системата Фън Шуй.

Целта на древната наука Фън Шуй е да промени живота ви, да внесе хармония в отношенията и успех в дома ви. Амулетите Фън Шуй привличат енергията на късмета и предпазват от беди и провали. С тяхна помощ вие ще привлечете добрата енергия и добрите хора, които ще ви помогнат да промените живота си в по-добра насока.

С помощта на талисманите, вие можете да изразите това, към което се стремите.

Оказва се, че не само в древни времена, но и днес амулетите и талисманите правят чудеса. В ръцете на човека те оказват силно положително въздействие на психофизическото състояние на своя собственик, помагайки му да разреши възникналите всекидневни проблеми.

Що е то "талисман" и как да се използва?

Всеки знак е фокусирана от вековете енергия, която се използва за благото на собственика. Всяко изображение е начин за общуване със свръхестествените сили, действащи в пространството.

Символите, знаците и диаграмите са толкова много и въздействието на всеки един от тях е толкова различно, колкото различни са и човешките потребности и цели.

Не съществува нито едно желание, което да не може се изпълни от амулета. Амулетите и талисманите се прилагат в практиката на ясновидството и магията, за укрепване на здравето, за енергетична защита, за премахване на уроки, за запазване на хармонията в семейството, за успехи в бизнеса и любовта.

За да се активизира работата на талисмана в него трябва да с вложи менталната сила на желанието. За тази цел човек трябва да се отпусне, да затвори очи, да си представи целта и мислено да я постави в обвивката на талисмана.
 Талисмани за любов според Фън Шуй
През първите 7 дни не трябва да се разделяте с този талисман. Нормално е той да промени своя цвят и да потъмнее – това е резултат от неговата работа по вашия проблем и вие трябва да го почистите. Старайте са да не давате амулета в други ръце и никога не го използвайте за користни цели, тъй като той може да загуби силата си.

Талисманите на любовта във Фън Шуй.

Гълъбчетата са един от най-действените символи. Привличат любовта и укрепват семейството. Поставени на югозапад, те ще укрепят всички видове партньорство - например взаимоотношенията с колегите и бизнес партньорите.
 Талисмани за любов според Фън Шуй
Статуетката, изобразяваща влюбена двойка, е един от най-действените символи на партньорството и любовта. Тя привлича любовта. Поставена на югозапад тя подобрява отношенията между членовете в семейството.

Два делфина – отново символ на любовта и партньорството.
 Талисмани за любов според Фън Шуй
Свещникът от жълт селенит (лунен камък) , пригоден за две свещи, активизира стихията на земята. Той също трябва да се постави на югозапад. За активизиране на партньорските отношения е благоприятно да запалвате свещите.
Ако искате да привлечете партньора си, свещите могат да бъдат червени.
 Талисмани за любов според Фън Шуй
Лунният камък се смята за символ на късмета и благополучието. Смята се, че той помага да преодоляване на препятствията на пътя на влюбените.
Използва се и за привличане на партньора.
В този случай свещите могат да бъдат различен цвят. 


Източниците на енергия у дома

На всеки му се иска, когато се прибере вкъщи, да попадне в свят пълен със спокойствие и положителни емоции. Естествено, атмосферата в дома на първо място зависи от хората, които го обитават.
Но и заобикалящите ни предмети също могат да предизвикат положителни емоции. В психологията това се нарича "котва".

Намерете своята "котва"
Такава "котва" за вас може да бъде не само предмет, но и миризма, съчетание на цветове, мелодия. Всеки път при среща "котвата" ни връща състоянието на удоволствие, наслада, повтаряща момента, когато е била възприета от подсъзнанието ни. Но дори ако нямате "котва" в дома си, можете да я създадете от най-обикновени вещи.
Нека посочим кои предмети в дома се възприемат от подсъзнанието ни като стимул за радост, отпускане или удоволствие.

"Огледалце, огледалце... "
Огледалата са мощно средство за коригиране на енергетичните потоци в дома. Те разширяват пространството, затова са незаменими за тесни места. Удвояват всичко, което се отразява в тях. Огледалото може да бъде "жива" картина, ако в него се повтаря красивият пейзаж пред прозореца ви.
Никога не слагайте огледало срещу входната врата, за да не отразява влизащата в дома енергия. Не е добре в огледало да се отразява съпружеското ложе. Не се препоръчва и дълго време да се оглеждате.

Предмет изработен от вас
Като източник на позитивна енергия в дома може да служи всяка вещ, направена ръчно от естествени материали. Ако тя е създадена за вас и майсторът е бил в добро разположение на духа, ценността й е уникална. Ако сама обичате да майсторите, старайте се да го правите, когато сте здрава и в настроение. Не забравяйте, че в труда си влагате не само умения, но и енергия, която придобива форма.
В жилища, където по-голямата част от предметите е създадена от ръцете на самите стопани, се усеща особена топлина и уют. А взаимоотношенията в такива семейства са близки до идеалните.

Снимката от стената
Използването на снимки в интериора е прекрасен начин да се подобри настроението ни, особено ако те отразяват щастлив момент от живота. Когато видите снимката на детето си, трудно ще сдържите усмивката си. Когато окачвате снимки, активизирайте фантазията си и обмислете всичко - от рамката, до мястото, където ще ги закачите.
Ако искате да поставите снимка върху бюрото си, използвайте десния ъгъл - според фен шуй това е зоната на взаимоотношенията.

Философският камък
във всеки дом ще намерят място и кристалите. Те са уникална форма на живот, честотното им излъчване оказва влияние върху човешката енергетика и околното пространство.
Използвайте само природни кристали,например нефрит. От източните народи той се почита като свещен камък. Ако имате фигурка от истински нефрит, сложете я на североизток в дома си.
За трансформиране на енергията, влизаща в жилището през прозореца, на шнур се окачва кристал в прозоречния отвор. Най-добре е да се използват прозрачни кварцови кристали или планински кристал.

Цветята у дома
Ако нямате живи цветя в дома си, той едва ли би могъл да се нарече уютен. Във всеки дом е добре да има по няколко саксийки. При избора на стайните растения най-важна е интуицията ви. Помислете си и къде да ги поставите.
Зеленото островче в югозападната зона подобрява взаимоотношенията в семейството.

Произведенията на изкуството
Много приятно и престижно е да имате в дома си предмет на изкуството. Картините и скулптурките в интериора ни свързват с отразяването на енергетиката от околния свят чрез възприятието на художника или скулптора. Затова трябва да усетите какви чувства и емоции предизвиква това произведение на изкуството, доколко вътрешният свят на автора съответства на вашия мироглед. Обърнете внимание и на изображенията като водни пейзажи, планини, цветя - те оказват благоприятно въздействие върху енергетиката на дома.

Описахме ви вещите, предизвикващи положителни емоции и прилив на енергия, но има и такива с противоположен ефект. Затова ви съветваме внимателно да се вглеждате в предметите във вашия дом. Добре е да се избавите от всичко, което предизвиква у вас отрицателни емоции. Нека всяка вещ в дома ви бъде любима и тогава той ще стане истинска крепост срещу всякакви житейски несгоди.


„Дзен“ интериор за балансиран живот


Дзен учението лежи в основите на будистката философия за самопознанието. Дзен търси баланса във всичките му форми, проповядва просветление и единство на личността с околния свят. Създайте своя домашен Дзен - интериор за балансиран живот.
 
Всичко в природата се крепи на хармонията. Затова съзнателно или подсъзнателно всеки от нас се стреми към тази хармония. Борим се да постигнем баланс в живота между работата и дома, между кариерата и семейството, между ангажиментите и почивката и баланс в заобикалящата ни среда. Искаме да бъдем по-близо до природата и да създадем за семейството и себе си кътче, което подхожда на цялостната хармонична схема. Именно тук на помощ ни идват източната философия и „Дзен“ учението. 


„Дзен“ проповядва самопознание чрез медитация, действие и песни. А подредбата на дома е идеалният начин да съчетаете трите в едно, спазвайки някои прости принципи в интериора. Защото обзавеждането на жилището е начин да определите личния си стил и да го изразите пред света. Имате свободата да покажете индивидуалност и уникалност, съчетвайки елементите които харесвате.


И така, как да подредите „Дзен“ интериор за балансиран живот?! Трите основни аспекта на „Дзен“ интериора са цветовете, материите и съразмерното разположение на мебелите. Цветовете влияят на настроението и на цялостното ви усещане за благосъстояние на духа. Материите създават единство в помещенията. А съразмерното разположение на мебелите внася усещането за хармония.


Цветовете в „Дзен“ интериора за балансиран живот


Природната палитра – цветовете на природата са директно отражение на вашето възприятие за заобикалящия ви свят. Той влиза в дома ви чрез цветовете на билките и подправките , които отглеждате, чрез дървените покрития и кафявите, морско- и небесносини елементи, чрез каменните и цветни декорации.


Модерната палитра – това са всички нюанси на цветовете с всичките им природни имена (от розово червено до маслено жълто и от шоколадово до малинов сорбет). Тук са и неутралните цветове за всички, които обичат простотата на излъчването.


Тайната на въздействието на цветовете в интериора на дома се крие в тяхната (не)комбинация. Не се страхувайте да използвате изобилие от цветове във всяка стая. Преди това обаче си припомнете техните особености. 
 • Червеното, жълтото и оранжевото са топли цветове. Те провокират успеха, повдигат настроението и повишават кръвното налягане.
 • Синьото, зеленото и виолетово са студени цветове. Те носят спокойствие и хладнокръвие и понижават кръвното налягане.
 • Бялото, черното, бежовото, кафявото и сивото са неутрални цветове. Те могат да се комбинират помежду си, самостоятелно или с всеки друг цвят.
 • Червеното, жълтото и синьото са основни цветове, които възникват самостоятелно, а не чрез смесване на други цветове.
 • Оранжевото, зеленото и виолетовото са вторични цветове, възникващи от смесването на два основни цвята.
Можете да комбинирате всички цветове от една група, един основен с един вторичен цвят и два основни цвята с един вторичен и обратното.


Материите в в „Дзен“ интериора за балансиран живот


Тук става дума за всички видове материи. Различните трябва да са комбинирани една до друга и да са в близост до дърво, метал, керамика или стъкло. Точно тази на пръв поглед несъвместимост създава баланса. Както една перфектно аранжирана „Дзен“ градина съдържа 5-те елемента на природата – вода, земя, огън, дърво и метал, една перфектно подредена стая ще съдържа някои от всички изброени по-горе елементи – естествени влакна, метал, стъкло, керамика, дърво и светлина.


Можете да комбинирате:
 • Меки и грапави материи (като кадифе и сурова коприна)
 • Гладки и груби материи (като мохер и лен)
 • Лъскави и матови повърхности (като стъкло и месинг)
 • Устойчиви и неустойчиви повърхности (като дърво и варовик
Съразмерното разположение в „Дзен“ интериора за балансиран живот


Разположението на мебелите е първото нещо, което прави впечатление при влизането в едно помещение. Затова те трябва да излъчват симетрия и хармония. Комбинирайте големите мебели с големи и малките – с малки. Стилово не е задължително да си подхождат, дори напротив – по-добре да са различни, но да се допълват. Подредете, големия диван и столове с голяма маса за кафе, стандартния по размер диван заедно с два фотьойла и ниска масичка за кафе (като добавите помощна масичка между фотьойлите), или просто един удобен фотьойл, две табуретки и малка масичка.


Създайте живот и атрактивно излъчване на интериора като прибавите елементи с различен мотив. Например върху карираната кувертюра или дамаска може да нахвърляте възглавнички във всички „начупени“ вариации – на цветя, на листа, геометрични форми, вълнички и сърчица. Върху мъхестия рошав китеник пред дивана можете да сложите масичка от ковано желязо или стъкло.  На стената закачете няколко картини с красиви рамки.


Детайлите има занечение за „Дзен“ интериора
 • Украсете масата с ръчно бродирани салфетки
 • Сложете пресни цитрусови плодове в купа от ръчно правена керамика
 • Подредете на някоя лавица, огрявана от слънцето различни по цвят и с интересен дизайн бутилки
 • В случай, че имате камина, в топло време сложете в нея няколко големи свещи или красив декоративен свещник и ги запалете на вечеря.
 • Засадете рай грас или други тревисти растения в дървени сандъчета.
 • Покрийте с мъх пръстта на стайните растения.
 • Букет със свежи цветя винаги ободрява атмосферата.
 • Ако имате голяма морска мида, напълнете я със соли, ароматни масла или просто с цветен сапун и я поставете до ваната.
И така, „Дзен“ интериорът за балансиран живот не се отнася толкова до правилата, колкото до личното ви себеусещане в дома и в света. Затова когато се стремите към баланс в дома, мислете за комфорта, който ще подхранва и успокова душата и тялото ви.


Мислете за природата и за това, че всеки човек е съставна част от нея.Мислете и за своята уникалност. Позволете й да триумфира и да се изяви. Защото както при музиката, важна е не формата, а изразяването на личността.  
Цветовете в дома според Фън Шуй
Фън Шуй не е само подреждане на мебелите в дома по строго определени принципи. Фън Шуй засяга всички дребни детайли от интериора, включително и цветовете. Защото Фън Шуй е състояние на ума, въз основа на заобикалящата го действителност.

Цветовете у дома според Фън Шуй
Вече сте разбрали, че философията на Фън Шуй е тясно свързана с цялостното благосъстояние. Ето защо според нея, всеки цвят е носи определено настроение, цел или чувство. В зависимост от това какво се опитвате да постигнете с помощта на Фън Шуй принципите (богатство, добро здраве или любов), трябва да фокусирате вниманието си върху конкретни цветове в дома, които ще ви помогнат да насочите положителната Чи енергия в желаната посока.

Въздействието на цветовете върху човека е известно от десетки години. Цветотерапията също се занимава с вътрешното състояние на индивида и възвръщането на баланса в организма му. Но използването на цветовете според Фън Шуй принципите ще засегне много повече аспекти от живота ви и ще се грижи за хармоничността не само във вас, но и около вас – в дома ви.

Възможно е да не харесвате някой цвят. В такъв случай се опитайте да намерите негов нюанс, който повече ви допада или най-малкото, изберете предмет, към който сте силно привързани, но е в дадения цвят.Принципите на Фън Шуй ще действат много по-ефективно, ако имате положително отношение към всичко в дома си. Не се придържайте към конкретен цвят, само защото той трябва да присъства в интериора.

 • Синьо – Според Фън Шуй синьото е идеалният цвят за онази част от дома ви, която използвате за релаксация. Този цвят има много успокояващ ефект и се свързва преди всичко с тишината и комфорта. Синьото е чудесен избор за спалнята или за помещение, в което сякаш се изолирате от света около себе си.
 • Червено – Червеното представлява истината и силата. Много подходящо е за мястото, където работите. Задължително трябва да има червен елемент около работното ви пространство, дори това да е просто една червена покривка или картина в червени багри, към която да вдигате поглед отвреме - навреме.
Цветовете у дома според Фън Шуй
 • Зелено – Зелено не е само цветът на парите. Според Фън Шуй зеленото е символ на здравето и жизненоността. Това е идеалният цвят за банята или за мястото в дома, където държите лекарствата и медицинските средства. Закачете някаква зелена висулка в домашната аптечка, за да привлечете към нея Чи енергията. Освен това зеленото е подходящо за всяка стая, в която се събира цялото семейство (трапезарията, хола).
 • Лилаво – от хиляди години лилавото се асоциира с магичното и кралското. В комбинация с нещо червено, лилавото силно привлича богатството – от край време славата и парите вървят ръка за ръка, така че няма да сбъркате, ако добавите нотка кралско лилаво към наситеното червено.
 • Розово – От доста дълго време розовото не е просто момичешки цвят. В комбинация с червеното (цветът на истината и силата) и бялото (цветът на чистотата), розовото се превръща в могъщ символ на любовта. Това прекрасна цветова гама за спалнята или за друго място, където си разменяте интимни ласки с партньора.
 • Бяло – Бялото е символ на духовност и е чудесен избор задетската стая или за мястото в дома ви, което искате да запазите чисто и някак морално извисено.
 • Сиво – Според Фън Шуй сивото е цветът на връзката и промяната.Повечето последователи на източната философия избират сивото за основен цвят на гаража или антрето си, защото там се осъществява връзката между външния и вътрешния свят. Ако правите пристройка на дома си, сложете някакъв сив елемент на границата между старото и новото крило.
 • Черно -  Този цвят не се използва често във Фън Шуй принципите, защото обикновено се свързва с негативизъм. Все пак в малки количества черното няма да ви навреди. Постарайте се да го комбинирате с цвят, който е носител на силен Чи заряд (червено или лилаво), защото така лошата енергия ще бъде изсмукана и ще остане само положителната.
Цветовете у дома според Фън Шуй
 • Жълто – Някой казват, че жълтото е цветът на емоционално нестабилните хора. Но всъщност, според принципите на Фън Шуй, жълтото е носител на толерантност и власт. Много добре би било да сложите жълт елемент на входа към родителската спалня и на всяко място, където искате да въведете някакъв семеен ред.
 • Златно – Откакто свят светува златото е символ на богатството. А в комбинация с лилаво и червено около работното ви място в дома, увеличавате шансовете си за парични постъпления.

Системата на цветовете според Фън Шуй може да ви се струва непонятна на пръв поглед, но след като веднъж я проучите, всичко ще ви стане ясно.Прибавете тук – там по някой цветен елемент в конкретен цвят (или негов нюанс) и съвсем скоро ще се появят резултати – дори да не ви се вярва.

Фън шуй за цветята

„Как да превърнем балкона и дома си в райски оазис?“ е въпросът, който най-често изниква в съзнанието ни при вида на китните паркове, цветни градини и дворове лятно време. Фън шуй е решението на тази загадка.

Фън шуй за цветята


Да създадеш  флора, предизвикваща настроение, чувство за спокойствие, уют и щастие съвсем не е толкова трудно колкото изглежда. Следвайки древната китайска философия фън шуй можете да изградите такова помещение, което да ви дава хармония, здраве, любов и богатство. Използвайки методите на фън шуй и подредбата на растенията, според това древно изкуство, ще засилите положителната енергия в дома си.

Освен радост за окото растенията са и живи организми, които са мощни източници на енергията Чи, пронизваща всичко живо. Поставянето на растенията в ъглите на стаите допринася за оживяването на това неизползваемо пространство, неутрализира се негативната енергия и се произвежда Чи на тези места. Подходящо за глухите коридори и ъгли, които създават ефект на мрачност и тъга и пречат на свободния приток на Чи, са окачените кашпи със стайни растения. 

Фън шуй за цветята


При подбора на растенията за вашия дом трябва да имате предвид и тяхната форма, височина, цъфтящи ли са или не, дали листата са овални или заострени. Растенията с остри листа съдържат повече Ян (светлото, топло и мъжко начало) и са проводници на енергията Чи. Това важи и за видовете, растящи право нагоре. Растенията с овални листа пък са отражение на качеството Ин (тъмното, хладно, влажно женско начало). Това се отнася и за увивните, стелещи се и падащи надолу растения, които образуват дъга или розетка.

Ако се чудите, кои са подходящите растения за големи помещения с много празно пространство като вашия хол например, се насочете към големите, едри растения с обемни корони като филадендрон, фикус, вашингтония или пък дървесни видове като драцената. Според фън шуй те създават живот в дома и могат да играят ролята на вид декорация. Друг начин за постигане на конфорт и уют в по-големите стаи от дома ви е използването на раздвижени композиции от малки растения. Подходящи са и цветарниците, разполагащи цветята във височина. Прекаляването с броя на растенията в едно помещение обаче може да има негативно влияние като спирането на Чи енергията и създаването на усещането за илюзорно стесняване на помещението. Добре отгледаните и с вкус подредени малко на брой растения създават винаги по-голям ефект и уют. Тесните стаи също са подходящо място за растения. Видовете трябва да бъдат малки и за предпочитане с овални и изчистени форми и в пастелни тонове (ако са цъфтящи).

11018_3.jpg


Споменавайки и цъфтящите растениятрябва да знаете, че те, заедно сплодоносните и като цяло едрите видове, дават повече енергия от листните. Колкото по-пищни са растенията, толкова по-голям е „енергийният облак“, който ни заобикаля. Ако сте любители на  багрите трябва да внимавате, защото някои от цветовете се „карат“ едни с други. Трябва да се съобразявате и с цветовете на интериора.  В едноцветни помещения, с пастелни или черно-бели тонове, са изключително подходящи декоративните цветни видове, които създават настроение.

А сега да обърнем внимание и на това коя част на апартамента ни е най-подходящото място, което ще бъде перфектния дом за любимите ни растения. За всеки е ясно, че различните видове имат различни предпочитания за светлина, топлина, влажност. Някои обичат повече слънце, а други пък виреят чудесно предимно на сянка. Според фън шуй обаче, всички растения в дома са представители на елемента Дърво, който най-добре се съчетава с елемента Огън. Това означава, че за разполагането на стайни растения, най-подходяща е южната част на интериора. Също е препоръчително да не отглеждате домашни растения в центъра на помещението, на югозапад и на североизток.

Фън шуй за цветятаАко искате да създадете уютна атмосфера вгостната и трапезарията, където преобладава активното начало Ян, се ограничете в броя на растенията. А в трапезарията, където традиционно преобладава началото Ин, избягвайте разполагането на бодливи растения. Те пречат на хората да се отпуснат. Това помещение може да превърнете в дом за растения с плавно закръглени листа и нежно зелени тонове. Тези видове са подходящи и заспалнята, където трябва да има спокойна и умиротворяваща обстановка. Това е място за отдих и в него трябва да преобладава началото Ин – меките тонове и закръглените форми. Едрите растения в саксии и окачените кашпи, поставени в спалнята, ще освежат въздуха в стаята и ще благоприятстват за добрия ви сън. Едно растение в саксия на перваза пък ще бъде идеалното решение за вашата кухня, а разположението до прозореца ще бъде максимално комфортно за живота на растението. Закабинета ви, където е място за активна умствена дейност, е важно да знаете, че там трябва да преобладава началото Ян. Използвайте стайно растение в саксия, като го разположите при стената, веднага до вратата. Това ще активизира енергията Чи, която попада в стаята.

Фън шуй за цветятаОсвен, че възпрепятстват негативните влияния, растенията също могат да бъдат източник на нежелани ефекти. Ето някои от тях:

Избягвайте отглеждането накактуси – те са източник на кавги и спорове (Навярно не искате да рискувате приятелските си и колегиални взаимоотношения). Тези растения не трябва да се поставят на по-малко от метър разстояние от мястото за почивка, работното място или спалнята. Ако все пак сте любители на кактусите се старайте да не ги отглеждате в югозападната част на дома си, която е зоната на човешките отношения. Ако ги поставите на перваза пък ще се сдобиете със своеобразна „психозащита“ срещу крадци.

Ако имате увивни или директно падащи надолу растения в дома си – Махнете ги! Смята се, че са причина за бавното и трудно протичане на живота на човека, в чиято стая има такова растение. Бръшлянът пък има силата да гони мъжете от къщата, в която се отглежда. Силно ухаещите цветя не се препоръчват, защото силният им аромат не винаги е приятен.

Но най-важното, което трябва да знаете за растенията е, че се нуждаят от вашата естествена, внимателна грижа, положена с любов. Това е условието за пълното разгъване на енергийните полета на растенията.Фън Шуй за любовни двойки
От векове, търсейки благополучие и просперитет, хората се доверяват на Фън Шуй философията. Фън Шуй принципите са приложими вкъщи, в офиса и в личния живот. Но съществуват и специални Фън Шуй правила за любовни двойки, решили да делят общ дом.
Фън Шуй за любовни двойки

Фън Шуй принципите за любовни двойки подсилват любовта между двамата партньори и укрепват връзката им.
 Те пазят искрата жива, страстта разпалена и чувствата силни. И тъй като според китайския народважна е не толкова продължителността на връзката, колкото хармоничната среда, в която двамата влюбени съжителстват, именно Фън Шуй принципите за любовни двойки се грижат за нейното подхранване, като осигуряват постоянен поток на положителна енергия в дома им.

За мнозина, принципите на Фън Шуй философията може да са развносилни на суеверията във фолклора, в които не вярват. Но и двете „науки“ са популярни, а практиката е убедила мнозина в положителното им въздействие. И дори да сте сигурни, че никой не е експерт по въпросите на любовта, то поне е сигурно, че прилагането на Фън Шуй принципите за любовни двойки няма да ви навреди. Най-малкото, ще покаже на партньора ви, че полагате усилия да поддържате огъня във връзката ви и ще го провокирате да ви отвръща със същото.

Фън Шуй за любовни двойки – Балансирана спалня

Спалнята е стаята за любов , мястото където любовните двойки изживяват най-интимните си мигове, най-страстните си нощи и най-личните си взаимоотношения. Всичко в това помещение трябва да е аранжирано според законите на привличането и на баланса.
Фън Шуй за любовни двойки

Обърнете внимание на цвета на стаята. Повечето любовни двойки се стремят към романтика и избират червеното за основен цявт. Но правят грешка – червените стени се свързват с агресията и бурните емоции, което ще предизвика неспокойствие и нарушение на съня. Вместо това,боядисайте стаята в бежаво, прасковено или млечно розово, а червеното добавете като акцент (спално бельо, завеси, лампион, килим).

Горната част на леглото трябва да е опряна до масивна стена без прозорец и да е достъпно от три страни. Стремете се да не е в линия с вратата, тъй като според източните поверия Смъртта ще ви сграбчи за краката. Огледалото не трябва да отразява двойката в леглото, защото връзката ще бъде разрушена от намесата на трети човек (без значение дали е любовник, ревнив приятел или член на семейството, който не одобрява връзката ви).

Стремете се към овални и кръгли форми - заоблените ръбове (включително и на възглавниците) провокират свободното движение на положителната Чи енергия. Избирайте предметите по двойки (две свещи, две шкафчета, две еднакви завивки), проветрявайте помещението най-малко два пъти дневно и вдигайте завесите, когато е възможно, за да влезе свежата енергия в стаята (дневната светлина подхранва тялото ви и осигурява допълнително количество витамин D на организма ви).

Фън Шуй за любовни двойкиИзползвайте въздействието на цветовете и магията на домашното осветление за още по-осезаема любовна атмосфера – розовото предразполага към романтика, червеното към страст, а жълтото действа лечебно. Подредете вещи в тези нюанси на различни места в помещението и осветете тъмните ъгли.Изберете подходящи цветя за спалнята и не забравяйте снимка на вас двамата на видно място(или можете да окачите картина на влюбена двойка, да поставите порцеланова фигурка на двойка гълъби, китайски патици или жерави).

Запомнете, че спалнята не е място за работа. Чистата енергия се нарушава и романтиката отслабва. Ако все пак се налага да държите компютър в помещението, обособете си кътче в единия ъгъл и оставете повече свободно пространство само за вас двамата. За да компенсирата, обградете се със сърца – без значение дали под формата на възглавница, украшение от розов кварц или като рамка за снимка. Във Фън Шуй философията сърцето също означава любов.

Фън Шуй за любовни двойки – Енергизираща баня

Най-подходящи за банята на една любовна двойка са пролетните нюанси – жълто, синьо, кремаво, лавандулово и зелено. Тези цветове представляват здравето и благополучието. Важно е банята да бъде добре осветена (от поне няколко източника), за да се задейства потокът на енергията и за да се съхранява топлината в помещението.Оставяйте лампа с мека светлина или някое помощно осветително тяло постоянно включени.

Тъй като в банята се намира най-големият отходен канал в жилището, който поглъща енергията на любовта и богатството – тоалетната, не забравяйте да пускате капака й след всяко използване. В никакъв случай не поставяйте огледалото директно срещу тоалетната, за да не отразява мръсната енергия. Добавете и няколко двойки декоративни елементи в банята – свещници, бамбукови пръчки, лампи.

Фън Шуй за любовни двойки – гостоприемна всекидневна

За да се чувства една любовна двойка щастлива в дома си, най-важно е мебелите да бъдат правилно разположени. Канапето трябва да е с гръб към стената (за да създава усещане за сигурности да гледа към главния вход на помещението. Ако се налага канапето да е в друга посока, закачете едно огледало срещу него, за да виждате входа в отражението.

Създайте симетрия на мебелите във Фън Шуй за любовни двойкивсекидневната – аранжирайте ги по двойки и създайте връзка помежду им чрез помощни масички или шкафчета. Подредете техниката в дървена конструкция, която консервира отрицателната им енергия. Позволявайте на естествената светлина да влиза свободно през прозорците, за да прояснява съзнанието ви и да засилва потока на Чи енергията (жълтото символизира оптимизма и комуникацията).

Поставете изображение или статуетка на двоен шаран във всекидневната, за да символизира здравия ви съюз и хармонията в дома ви.Двойният шаран е отличен източник на енергия за късмет в брака. Той представлява изобилието, благополучието и щастливата връзка. Където и да го поставите в дома си, ще действа еднакво.

Фън Шуй съветите за вашия дом могат да продължат до безкрай. Сами ще решите каква част от тях да последвате и дали се нуждаете от„Дзен“ интериор за балансиран живот . Но без значение дали вярвате във Фън Шуй принципите за любовни двойки, или смятате, че вашата собствена философия е достатъчна за взаимоотношенията с партньора ви, нито за миг не трябва да забравяте, че най-важните фактори за една щастлива любовна връзка са добрата комуникация, уважението, верността и безусловната любов!


Няма коментари: